За първи път виждам комикс, правен по книга, но и за последен, защото повече не смятам да погледна нищо такова, асобено по книжки, които харесвам. Единствената дума, която описва този комикс е - ГАДОСТ!

Накратко:
Арт - бива. Всъщност единственото хубаво в комикса. Героите са симпатични, но не пасват много, много на идеята, която имам за тях от книгите, може би с изключение на облеклото.

История - много, много зле. Чак не вярвам, че Елън Шрейбер я е писала или поне част от нея. Цялата работа с вампирите дето не били съвсем вампири и си щъкат на дневна светлина, въобще не се връзва с образа на митичните същества, създаден от книгите и дори се подиграва с конфликта на Александър с близнаците Луна и Джагър, който е основен в голяма част от поредицата (както чета от ревютата на книгите).

Герои:
Рейвън и Александър - все едно не бяха същите хора. Голяма част от характерите и личността им бяха претърпяли някаква абсурдна метаморфоза, от която бях покусена. Вместо нежен и сдържан, Александър изглеждаше, като някакво срамежливо детенце, което се изчервява за щяло и не щяло. Вместо саркастична и смела бунтарка, Рейвън се беше преобразила в разглезена лигла, което толкова, ама толкова много се прехласваше по Александър, че чак беше смешно. (тих ужас)
Беки - ако Рейвън беше лигла, Беки беше хипер лигла, която подскача, като ненормална, когато види Мат и се облича, като cat girl, с прехвърчащи сърчица наоколо. Единственото общо с оригиналната ми представа за героинята беше името.

Цялостна концепция - УЖАС, УЖАС, УЖАС!
Такава тотална подигравка спрямо манга стила, че чак е обидно за "отакутата", в това число и моя милост. Толкова много звездички и сърчица и то на най-абсурдните възможни места не бях виждала дори и в най-лигавите шоуджота, които съм чела. Това е проблемът, когато художниците се опитват да имитират стил, който не разбират. Получават се недоразумения, като това.

Пълна подигравка, не само с поредицата, но и с манга индустрията.